EÜ Çeşme Gastronomi Akademisinde sezonun ilk zeytinyağı üretildi

EÜ Çeşme Gastronomi Akademisinde sezonun ilk

zeytinyağı üretildi

 Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi

bünyesinde kurulan ve bölgenin gastronomi turizmine kısa sürede önemli katkı

sunan Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisi, eğitimin yanında üretmeye de

devam ediyor. Akademi bünyesindeki zeytinyağı sıkım atölyesinde sezonun ilk

sıkımı yapıldı.

Güçlü bir gastronomi eğitimi ile üretime katkı vermek istediklerini dile

getiren Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin,

‘’Fakültemiz bahçesindeki zeytin ağaçlarından topladığımız zeytinleri

kullanarak, akademimizde bulunan sıkım cihazıyla sezonun ilk zeytinyağını

ürettik. Tamamı fakültemizin bahçesinden toplanan 100 kilo zeytini, Kocamaz

Makine sahibi Serkan Kocamaz, öğretim üyelerimiz ve idari personelimizin

eşliğinde sıktık. Elde ettiğimiz yaklaşık 15 litre zeytinyağı; eğitim, kurs ve

tadımlarda kullanılmak üzere dinlendirmeye bırakıldı. Tarladan sofraya

felsefesinin benimsendiği akademimizde, yerleşkedeki tüm tüketilebilir

ürünlerin değerlendirilmesi hedefleniyor’’diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir